Informatie analist

Weet jij zaken tot op het bot uit te zoeken en wil je directe impact maken? Als Informatie analist bij onze opdrachtgever werk je aan een groter doel: alle belangen vertalen naar een succesvol softwareontwerp.

Voor applicaties die stuk voor stuk van grote maatschappelijke waarde zijn. Als Informatie analist sla je de brug tussen het technische en het functionele. Het is aan jou om klantwensen te doorgronden en hier met een team van developers passende oplossingen voor te vinden. Om vervolgens in te schatten of de oplossingen die technisch logisch zijn, functioneel ook passen bij de klant en hun doelgroep(en). Of het nu om een bestaand product of om maatwerk gaat. Hiervoor heb je als Informatie analist zijnde veel contact met interne (en externe) stakeholders, productteams en klantteams.

Hoe je jouw werk precies vormgeeft, is grotendeels aan jou. Je krijgt de ruimte om zelf je agenda te vullen en zo ook dingen op te pakken die jouw interesse hebben. Niet geheel onbelangrijk: de projecten van onze opdrachtgever zijn allemaal in house. Het kan zijn dat je eens op klantbezoek gaat, maar je wordt niet gedetacheerd!

Wat wij zoeken

Onderzoekend vermogen en nieuwsgierigheid. Het is jouw taak om de vraag achter de vraag te vinden: wat klanten willen én echt nodig hebben. Dit vinden we daarnaast belangrijk:

  • Je bent bekend met de technische wereld of softwareontwikkeling;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
  • Feeling met requirements analyses, story mapping en behaviour driven design is een pre;
  • Je bent communicatief sterk en vindt het leuk om dagelijks in contact te zijn met klanten en collega’s;
  • Je kunt overzicht behouden en accuraat werken: jij bent in de lead als het gaat om het inschatten van tijd, risico’s en impact van jullie acties;
  • Je bent woonachtig in Nederland.

    Reageer op ''